0

Er was eens...... het verhaal van een giraf geboren op 25 mei 1961.

Geplaatst op: 16-01-2019

Er was eens...
... het verhaal van een giraf geboren op 25 mei 1961.

Destijds waren de enige babyspeeltjes in de vorm van dieren; boerderijdieren en huisdieren. Dat is de reden dat meneer Rampeau in 1961 op het idee kwam om een giraf als babyspeelgoed te ontwerpen. Meneer Rampeau was een expert in het creeëren van producten van latex van de Hevea boom.  Zo'n exotisch dierenfiguur zou een primeur op de markt zijn, en de grootte en vorm zou ideaal zijn voor de kleine handjes van een baby.

Sophie de giraf, die er toen exact hetzelfde uitzag als de dag van vandaag, ging in productie op donderdag 25 mei, de dag van de heilige Sophie, vandaar haar naam.

Ze was meteen een succes. Jonge ouders erkenden onmiddellijk dat ze een must was voor hun baby ... Wanneer de eerste tekenen van het doorkomen van tandjes verschijnen, helpt Sophie de giraf baby's te troosten!

Door eenvoudige mond-tot-mond reclame verspreidde Sophie de giraf zich wereldwijd. Al generaties lang zijn kinderen dol op Sophie de giraf!

VULLI, gevestigd in Rumilly in de Franse regio Haute-Savoie, bewaakt het geheim hoe dit bijzondere speelgoed wordt gemaakt.

Tot op de dag van vandaag wordt Sophie de giraf nog steeds traditioneel geproduceerd, een proces waarbij meer dan 14 manuele handelingen nodig zijn.Copyright 2024 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious